Oron stiger..

2011-06-30 / 11:31:15 
Imorgon går vi in i vecka 35, här går dt undan !!
Det är både faschinerande och förväntansfullt varje gång man går in i en ny vecka, faschinerande för att det är ju så otroligt häftigt att följa bebisens utveckling där inne och förväntansfullt för att vi närmar ju oss mer och mer tills bebisen är redo att komma ut <3





Men tillsammans med det här så följer en viss oro med också, och denna oro stiger för varje vecka som vi närmar oss..
Oro inför hur barnet mår/kommer att må. Är han/hon frisk ? Kommer allt att  gå bra med bebisen under förlossningen ?

Man har en oro inför själva  förlossningen också. Ont vet man ju att det kommer att göra, man har ju ändå upplevt det två ggr nu så, men hur ont kommer det att göra ?
Det sägs ju att värkarna blir mer intensiva och att allt går fortare ju mer barn man fött. Och nu är det ju ändå tredje barnet så frågan är HUR ont det kommer att göra denna gång, och HUR fort kommer det att ta ?
Jag är inte rädd för själva smärtan, utan det som skrämmer mig mest, är att jag ska tappa kontrollen över mig själv.
För dt finns inget värre än att inte kunna känna att man har kontroll över sina egna känslor, sin egen kropp, över sig själv helt enkelt.

Man är orolig inför komplikationer som kan hända..
Nu har man ju haft en sån tur tidigare med dom andra, att allt gått super bra, men det finns ändå inga garantier på att det kommer att göra det den här gången också. Komplikationer är ju det sista man vill uppleva under den här tiden, den tiden är ju ändå så pass påfrestande ändå. Ingen ska behöva uppleva det.

Det enda som jag kan fokusera på just nu är barnet och förlossningen.
Det är det enda som strömmar runt i mitt huvud just nu..
Jag vill bara komma dit, få det överstökat, och få upp lilla bebisen i famnen. Det är ju då allting försvinner, oron, alla andra graviditets krämpor som man har, och man kan äntlingen få börja tiden tillsammans med det lilla livet, börja njuta, och äntlingen få lära känna varandra <3





Förberedelser..

2011-06-29 / 11:46:14 

Då har man kört igång med att börja tvätta alla bebis kläder. Och förberedelserna inför det allra första mötet med lilla bebisen är lika förväntansfulla som alla andra ggr, och faktist lika fascinerande som första gången.

Man står och tittar på dom små små bebis kläderna, känner hur bebisen bökar och rör sig där inne. Men har ändå på nått sätt lite svårt att förstå att snart, snart har vi en liten bebis, och den lilla personen ska bära dessa söta små plagg, helt otroligt ! <3 Jag ska snart få äran att få älska ett till litet barn, tre små barn, är dt inte en gåva ? En dyrbar gåva och ära... lyckorus till max <3



En maskin avklarad ! Bara dom mörka kläderna kvar, men det ser ganska tråkigt ut färgmässigt måste jag säga.
Men dt blir väl mer färger när bebisen kommit, då man vet mer också vilka färger som passar bäst ;)






Three hearts, one love <3





Midsommar på furuvik

2011-06-20 / 12:53:18 

Då var dt bokat !



Istället för att grilla med släkt/vänner o göra dom "vanliga" traditionerna på midsommar, så tänkte vi bege oss till furuvik den dagen istället :)

Och fira med alla djuren, karusellerna, o akiviteter som ponnyridning, apmatning, o så klart midsommarstång, lekar o uppträdande av Nassim al Fakir !
 Låter dt roligt ? Dt tror jag barnen kommer att tycka iaf :D





Besök på förlossningen

2011-06-20 / 10:19:49 
Helgen har varit lugn. Barnen har varit hos sin pappa, o jag o älsklingen har mest tagit dt lugnt o umgåtts. Dt har ju inte varit toppen väder precis, regnat hela helgen !

Men helgen började med ett besök på förlossningen faktist..

På fredag kvällen efter en liten promenad så fick jag en plötslig smärta i övre delen av magen. Dt både tryckte mot bröstkorgen, ömmade (kändes som ett blåmärke, som att jag hade fått ett slag där), samtidigt som dt var en stickande känsla, lite obehagligt faktist. Inget som kändes igen med dom tidigare grav. heller, annars så här tredje barnet så brukar man ju känna igen dt mesta :) Man vet ju att man brukar få ont lite var som..

Jag provade med lite vila, tog nånting att käka o alvedon, vilade lite till. Och efter två timmar ungefär så var dt ingen skillnad, hade inte avtagit nånting alls.. Jag började oroa mig lite o vart fundersam varför jag plötsligt fått en smärta just där.. Käkat något konstigt ? Nej. Rört mig konstigt ? Nej. Jag kunde verkligen inte hitta någon anledning till varför smärtan uppkommit.

Läste lite på internet, o dt kunde ju verkligen vara vad som helst.. En del hade skirvit att dt var helt normalt o en del att man skulle kolla upp dt om man fick en smärta i just övre delen av magen, nått allvarligt alltså.

Jag ringe sjukvårdsupplysningen, mer bara för att kolla vad dt kunde bero på, lugna oron lite,. Men eftersom jag är så långt gången så hänvisade dom mig till förslossningen.
Ringde dom o dom ville att jag skulle komma in på en kontroll, eftersom dt kunde vara nått allvarligt.

Så jag o älsklingen åker in.
Där kolla dom blodtrycket på mig o dt var bra, dom kolla hjärtljuden på bebisen o dt var också bra. Dom gjorde även ett ultraljud o allt såg också bra ut där - skönt ! Oron försvann på en gång o vi kunde åka hem o njuta vidare av helgen, o jag fick knapra smärtstillande o bara hoppas på att smärtan skulle försvinna. O den började ju avta mot kvällen hemma o på morgonen var den borta :)

Dt var lite mysigt också att få se lilla bebisen igen. O nu när vi varit där inne, på förlossningen, så känns dt faktist mera verkligt nu, alltså att vi snart kommer att ha våran bebis i famnen. Helt otroligt ! Längtar verkligen efter dt lilla miraklet <3






Vårdnadstvist

2011-06-17 / 20:10:10 
Måste bara ventilera mig lite, sen kan dt också vara intressant o se vad andra tycker o tänker också ?!

Vårdnadsatvister är väl dt sista man vill hamna i när dt gäller den gemensamma vårdnaden kring barnen, dels för barnens bästa o dels för en själv också. Dt sista jag vill är att hålla på o tjafsa kring saker som jag tycker borde kunna flyta på bra, men tyvär så sitter man i denna situation ändå :/

Nu är jag o barnens pappa oense om vem som ska hämta o lämna barnen vid umgängestiderna.
Han har barnen varannan helg o jag ser alltid till att underlätta att umgänget blir av när han ska ha dom. Det enda jag tycker är att han borde stå för att hämta o lämna barnen, då han nu för tillfället lägger ner en sån liten tid gällande ansvaret. Alltså fyra dagar i månaden är inge krävande "jobb" elr ansvar, med tanke på vad jag gör o lägger ner för tid på barnen. Alltså jag lägger ner hela min själ på barnen, o jag gör dt verkligen mer än gärna men jag menar vad gör han?!
Han får barnen levererade med rena kläder, nybadade o behöver inte tänka på nått annat än att bara umgås med dom under dessa ynka dagar. Då är dt väl inte mkt begärt att han lägger ner tiden på att hämta o lämna barnen?

Hade barnen nu haft växelvist boende hos oss så hade dt varit en helt annan sak, för då går man ju halva vägen var gällande allt också - boende, ekonomin o ansvaret !

Jag fick bekräftat idag av en advokat gällande juridisk rätt o så här löd lagen -

Huvudregeln är att umgängesföräldern (HAN) ska hämta och lämna barnen.

Boendeföräldern (JAG) ska dock underlätta att umgänget blir av. Kostnaderna för resor vid hämtning och lämning ska boendeföräldern ta del av efter vad som är skäligt med hänsyn till föräldrarnas betalningsförmåga och beräknas i normalfallet som när underhållsbidrag till barn bestäms.
Kostnaden ska bestämmas efter billigaste val av färdmedel.
Har umgängesföräldern inte råd kan denne söka ekonomiskt bistånd från socialtjänsten.

MEN den här människan vill ändå inte ge sig o vill gå upp i rätten o jag känner verkligen att jag ORKAR INTE !!
Men dt är kanske dit han vill komma också, att jag ska vika mig för att han ska få rätt till slut.

Barnen hamnar ju i kläm o dt påverkar ju dom gällande sånt här också o dt gör mig verkligen ledsen, för dt är dt sista jag vill ! Vare sig barnen hör elr ser allt dt här så påverkas man ju sj av dt - att man blir upprörd, ledsen o besviken på den andra personen, o bara dt påverkar ju barnen - hur man mår sj !

Han säger att han inte vill att dt ska påverka barnen o att han vill samarbeta, men varför gå så här långt då !

Finns dt en gud - ge mig kraft !!





Förebygga bristningar ?

2011-06-15 / 10:28:29 

Min älskling kom hem med denna produkt till mig igår..



Dt är en Havandeskapsolja som ska förebygga hudbristningar under graviditeten.

Älsklingen är rädd att jag ska få bristningar haha nedå, dt är jag som suttit o gnällt om att jag inte vill ha nå bristningar under den här graviditeten. (Fick så många när jag väntade Gabriel)

Har aldrig testat den här förut så dt blir något nytt o spännande o se om den funkar !
Många som testat den säger att den funkat för dom, så vi får se :)

Är man intresserad av den så finns den o köpa på Life butiker, o kostar 209:-






<3

2011-06-14 / 12:25:09 
Skulle lägga mig en stund o vila pga sömnbrist, men vad händer istället, jo mitt lilla huvud börjar så klart gå i andra banor o vill inte alls fokusera på sin vila..
Nu har man legat ett tag med tankar i huvudet..
o inte vilka tankar som helst, utan dt är tankar som ger dt här lilla ruset av lycka, tankar som får mig glad, tankar som fick mig att sätta mig här o börja skriva lite, dela med mig helt enkelt ! :)

O vad är dt jag tänker på då?!

Jo dt var faktist min underbara sambo/pojkvän som kom upp i mina tankar..
Dt räcker med att lilla bebisen rör sig i magen, så kommer tankar upp om min underbara sambo.

Dt är ju våran lilla bebis, ett barn skapat av han o mig, ett litet bevis på kärleken för varandra, o dt gör mig så lycklig, bara tankarna !

Jag är verkligen glad över att ha träffat denna underbara person, o jag är verkligen glad över att ha han i mitt liv.
På bara ett år så har han gett mig så mkt, funnits o hjälp mig med saker, som faktist gör att jag sitter här idag. Han har gett mig o barnen ett helt annat liv, ett helt annat spår att gå på.
O jag är verkligen evigt tacksam över ha träffat honom, o jag kan inte mer än att säga att jag måste vara lyckligt lottad !

Allt vi gör tillsammans, allt vi gjort tillsammans, bara tiden med varandra är som en rels, som att dt fanns en bok skriven om hur allting ska gå till för oss. Dt är som en saga, nästan för bra för att vara sant.
Jag kan inget mer än att njuta, o sluta ögonen o bara le, o hoppas på att detta varar för evigt..

Ännu en pusselbit är lagt i mitt liv o jag älskar verkligen denna underbara person.. <3








Home sweet home

2011-06-13 / 12:14:07 

Dags för bilder på lägenheten, elr vad säger ni?! :)

Köket



Vardagsrummet



Hallen



Barnens rum



Sovrummet



Klädkammare








En hjälte, en riktig människa..

2011-06-10 / 11:21:13 

Dom flesta har väl redan hört historien om Chris Medina.
Med låten 'What are words' som han har tillgänglat till sin flickvänn.

Han friade till henne och bröllop stod på tur.
Sen händer dt ofattbara, hans tjej är med om en svår olycka och hamnar i koma. Läkarna vill ge upp hoppet och stänga av marskinerna som håller henne vid liv, men Chris vägrar.
Och ett mirakel händer, hon vaknar.
Efter svåra hjärnskador så kämpar han tillsammans med henne,
varje dag så gör hon framsteg och Chris tänker aldrig ge upp hoppet om att hon ska bli bättre.



Texten och videon får en ärligt talat att fälla tårar..

Man blir verkligen berörd av denna person.
Vilken fantastisk människa, med stort hjärta och sann kärlek..





new person

2011-06-10 / 10:07:34 
Jag har fortfarande inte riktigt lärt känna denna nya lilla personen som man blivit. 
Om dom delade ut priser till den grinigaste, tröttaste och tråkigaste person - mamma - flickvän, så borde jag få en just nu.

Vart tog den glada, positiva och pigga personen vägen?! She's gone !! Hon har förvandlats till ett argt, trött monster istället..

Stackars dessa små oskyldiga människor som drabbats och kommer att drabbas av detta monster..
Borde man låsa in sig elr gå och lägga sig i ide tills man blivit normal igen, elr ska man fortsätta kampen med att försöka handskas med den nya jag?!

När man nu är medveten om allt detta, varför lyckas man ändå inte styra över sig själv?!

Dessa jävla hormoner kommer jag aldrig att bli vän med !!








Pojke elr flicka ?!

2011-06-08 / 10:25:24 

 

 
Vad tror NI ?!

*Hjärtljuden ligger mellan 138 - 158
*Bebis ligger långt ner i magen
*Är sugen på mkt sötsaker, glass och frukt
*Har inte kräks en massa, men mått sjukt illa och gör dt fortfarande
*Har mkt halsbränna på kvällarna
*Har inte svullnat ett dugg heller, med vätska i kroppen
*Har snabbare hårväxt och fetare hy än vanligt också

Vet att dt är svårt att kunna avgöra kön beroende på dessa saker men dt brukar vara en hjälp på traven till vad folk brukar tro, så gissa på nu ! :)

Jag kan säga att den här graviditeten har varken varit lik när jag väntade Madeleine elr Gabriel, och jag har också drömt att dt varit en flicka men också en pojke några ggr.. lite lurigt :P





Säng & skötbord, check !

2011-06-07 / 12:41:35 

 



Då har vi vart och köpt sängen och skötbordet, så nu är dt bara små sakerna kvar.
Och jag kan inte mer än att säga, vad jag läääääängtar nu !! 
När vi skruvade upp sängen och skötbordet så kom ju självklart den här längtan efter bebisen, längtan efter att få börja använda sakerna som man köpt <3

Barnen längtar också och går med den här eviga väntan i sig..
M säger ofta att hon vill att bebisen ska komma nu och talar gärna om för okända folk som hon stöter på ute, att mamma har en bebis i magen, och hon är så stolt över dt ! G säger att han ska pussa och krama bebisen försiktigt när den kommer.. mina söta små troll <3


Nu ska jag förbereda inför ikväll då vi ska på avslutningsfest på dagis, barnen ska sjunga och vi ska grilla där.. Dt blir nog mysigt i dt här härliga vädret också ! :)







I'm BACK !

2011-06-01 / 10:03:34 
Nu var dt verkligen ett tag sen jag gjorde mig hörd här på lilla bloggen, och dt syns i statistiken också haha, men nu är jag tillbaka ! :D

Dt har varit lite svårt att få kontakt med mig också har jag hört, alltså att kunna få tag på mig på luren elr kunnat boka in en träff..

Men dt har varit full rulle nu den senaste tiden. Jag har ju både haft praktik i fyra veckor, pluggat, haft mina graviditets krämpor på dt här plus tagit hand om två små busar som är inne i trots nu också, POOUHH ! Blir tött bara av att skriva dt där haha nedå men dt har faktist varit riktigt kämpigt. Har ju haft en extrem trötthet på dt här också eftersom jag sover så dåligt nu.

Men nu är jag ju faktist klar o dt känns riktigt riktigt skönt elr vänta skönare än så, alltså dt går inte att sätta ord på hur skönt dt är att vara KLAAAAR nu !!
Jag hade inte klarat dt så här bra heller om jag inte hade haft min underbara sambo Donny som hjälp o stöttat mig otroligt mkt.. är evigt tacksam över att ha han i mitt liv <3

Så nu ska jag njuuuuuta över sommaren o ha dt ledigt fram tills barnet kommer, vilket är om ungefär två månader.. snart i mål ! :)

Uppdaterar med lite bilder snart också