TÄVLING i sammarbete med Mam Baby

2011-03-22 / 10:52:59 



" Jag är med & tävlar hos Emma i sammarbete med MAMbaby.com om en utav TVÅ First bottle flaskor.
"





Hyperaktivitet av socker?

2011-03-22 / 10:35:26 
En del studier visar att socker inte ska ha någon påverkan på barn, allså att dom blir hyperaktiva av socker.
Det är säkert ingen nyhet för många, eftersom dessa studier gjorts på 90-talet.

En del väljer att inte förlita sig så mkt på studier, utan följer sin egen tolkning. Och jag kan ju säga att jag är en av dom.

Och vad har jag kommit fram till då med min egen tolkning gällande socker och barn. Jo att jag har faktist inte märkt någon skillnad på mina barn när dom ätit socker, att dom skulle ha blivit hyperaktiva av det.

Nu vet ju alla att socker inte är bra i för stora mängder, men att undvika allt som innehåller socker pga rädsla för hyperaktiva barn kanske är en överdrift, vad vet jag.

Det verkar iaf finnas alla möjliga tolkningar där ute, en del tror att barn blir hyperaktiva utav socker och en del tycker inte alls att socker har någon påverkan,

men vad tycker ni och vilken tolkning har ni fått?





Att ha bra vanor från början ökar ju chansen att barnen själva gör bra val senare i livet,
så därför är det ju också bra att vara en bra förebild och vägleda barnet tidigt.
Det är min enda anledning till att undvika socker i onödan men att tro att
barnen skulle bli hyperaktiva av det har faktist inte legat på mitt bord..





Tänkbart..

2011-03-21 / 11:49:11 



'Ett ord som en människa fäster sig vid kan påverkas på många sätt..
Det kan framkalla glädje i livet,
Det kan väcka obehag i livet..
Ja, det kan påverka livet på jorden.
Så slarva inte med orden.'







Vecka 20

2011-03-21 / 09:41:46 

Där inne växer en liten människa, ett litet barn, ett barn skapat av mig och en annan person,
 ett litet mirakel som
sedan ska komma ut ifrån min kropp !! Lika fascinerande varje gång..
Ut ska iaf en litet barn komma som vi ska lära känna, och den oss,
 och resan dit med ett mirakel växande där inne kommer att vara både förväntansfull med många tankar..
Är dt en pojke elr flicka? Hur kommer den att se ut? osv, 
dt återstår att se och dt är nånting vi alla i familjen ser framemot <3

 


Nu är vi iaf inne i vecka 20, alltså halvvägs i graviditeten. Och en liten kula har man ju allt fått :D
Barnen väntar spänt på sitt lilla syskon och dt är faktist helt underbart att få höra deras söta kommentarer om lilla magen..

'Madeleine - Mamma din mage har blivit lite större nu ju, vad söt den är mamma, dt är en lillesyster där inne - dt vet jag mamma, bebisen ska växa och bli stor i din mage innan den kommer ut, osv är några av dom söta kommentarerna som jag ofta får höra.

Gabriel - pussa bebisen (och så drar han upp tröjan och klappar och pussar magen), bebisen sover där inne måste vara tysta,  sen är dt inte så mkt mer som G brukar påpeka om magen men här spelar ju åldern in jätte mkt också'.

Men dom är allt goa iaf och trotts allt syskonbråk som är på en extrem nivå just nu så ger dom en dom här små lyckorusen i mellan åt också <3







Kliar i fingrarna

2011-03-19 / 18:03:40 

Dt är svårt att stå emot frestelserna när dt kliar i fingarna..
Och dt var precis vad dt gjorde idag... Vi kunde bara inte låta bli att handla små bebis kläder :D


   


Neutrala små bebis kläder som passar både på en flicka och en pojke, eftersom vi inte vet vad dt är..






Frosseri..

2011-03-18 / 10:21:42 
Nu börjar frosseriet ta sin plats.. Men dt är inte sug efter så mkt godis, elr är dt i godisvägen så är dt oftast nappar elr bilar, och chips är ingen höjdare heller nu för tiden..
Utan vad jag mest är sugen på så är det frukter, juicer, glass med smak av jordgubb, ramlösa och igår fick jag ett jäkla sug efter citron !! Hallå citron?? Dt som är så surt hahaha

Och får jag inte dt jag blir sugen på, om affären hunnit stänga elr andra hinder så blir jag grinig, bokstavlingen skit grinig !! Dt är bara och fråga min sambo om dt hahaha

MEN illamåendet får jag tråkigt nog fortfarande handskas med.. Fast nu är dt bara på mornarna och ibland på kvällarna.. Så man får ju passa på och frossa i sig en massa på dagarna då istället !! :)


Nu är dt avokado med skagenröra som frossas för fullt !!










Song for Japan

2011-03-17 / 13:24:48 

Varje gång jag ser och hör om Tsunamin i Japan så går självklart alla tankarna till dom som saknar någon där ute, till dom som förlorat någon där ute, till dom som förlorat allt och till dom som kämpar för varandra..
Pray for Japan and God bless them








......

2011-03-17 / 12:41:12 

Jag hittade en gamal video som jag gjort på barnen.. Dt är väl dags för en till sen när tredje barnet kommit :D

Jag lyckades inte vända filmerna åt rätt håll men till nästa video så har jag säkert lärt mig dt..







Tiden har stannat för en stund..

2011-03-17 / 12:04:49 

Ibland så stannar tiden och man andas och ser sig omkring, dt kan handla om 1 minut, 2 minuter men inte längre än så.. Men i just dessa stunder så får man alltid en smak av lyckorus och man tar verkligen in vad som finns och kretsar kring ens liv.. På dessa få minuter så känns dt som man verkligen har ALLT här i världen och man känner sig så mäktig och världens lyckligaste !

Jag har kommit fram till att dt är all kärlek, närhet och ömhet som kretsar kring ens liv som får en att känna sig som den mäktigaste när man väl tar tiden och tar in allt dt fina runt omkring..

Dom här få minuterna betyder så otroligt mkt mitt i allt vardags- stress, och det är dessa få minuter som får en att ta dom här nya stegen framåt fast att man kanske är tröttare än tröttast och bara vill säcka ihop..

Denna värdefulla tid tackar jag varje dag min familj, mina barn, sambo och vänner för.. Det är deras närhet och energi man känner under dessa få minuter, tack <3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorse vart dt ett besök på bibloteket innan vi gick till dagis, för är det nånting som mina barn gillar så är dt böcker !! :) Så nu ska här läsas !!





Men först plugg för min del innan älsklingarna kommer hem..





Smygstartat..

2011-03-15 / 10:23:30 

Är inne i vecka 19 nu och på fredag går vi in i vecka 20, fort går dt !!
Varför använder jag mig utav ordet vi när jag skriver. Jo för att jag väntar ju inte dt här barnet själv så då känns dt bättre också att använda ordet vi :)

Men iaf så känner man bebisens rörelser mer och mer och tydligtare för varje dag som går, underbar känsla ! <3
Nu kan man också känna bebisen utan på magen också. Första sparken som jag kände med handen var för en och en halv vecka sen ungefär. Och Donny fick lyckan också att få känna en liten sparkt men sen har dt varit lugt ett tag fram tills nu, nu kan man i princip känna sparkarna hela tiden med handen :D

Magbilder kommer..

Vad har vi smygstartat med då. Jo med att kika runt lite på saker som ska inhandlas till bebisen sen. Känns lite tidigt att handla sakerna nu men att kolla runt och prova vagnar är aldrig för tidigt !!

Snart flyttar vi ju också och att börja inreda alla rummen, barnrum ect. ska bli super roligt. Längtar verkligen !!




Här är vagnen som vi funderar på att införskaffa oss sen. Men problemet med just denna modell är att dt är en nyhet från Emmaljunga, endast 300 exemplar har gjorts av den.
Så i princip först till kvarn !

Vad är dt som är så speciellt med denna vagn då. Egentligen inget märkvärdigt för funktionsmässigt så är dt precis som resten av denna chassins modeller, utan dt är mer små detaljerna som gjorde den så super fin !

Dt syns dock inte på bilden men den är designad i små blommiga mönster på hela liggdelen och jag föll för den direkt !! :P






Och här har vi sängen och ett tillhörande skötbord också i serien Leksvik från IKEA, verkar helt okej faktist !!






Nej nu får dt vara nog med titt på barnprylar och åter till pluggandet :P





Anna Elvira MADELEINE !!

2011-03-07 / 10:30:13 

Nu var dt exakt 4 år sen man fick gåvan och äran att få vägleda och älska ett litet barn.. att få vara föräldrer och en förebild för en annan människa - LYCKA <3

Så jag vill ännu en gång gratulera min sessa som fyller 4 år idag, HIPP HIPP HURRA !!

'Du har gett mig otroligt mkt under dessa 4 år och utvecklat mig till den personen jag är idag. Du har dessutom själv fått gåvan och blivit storasyster till en underbar pojke och ska snart bli dt igen. Och jag ser vekligen framemot alla åren framöver och är glad att få spendera denna tid tillsammans med dig <3'


Nyfödd


1 år


2 år


3 år


Och 4 år !!


Älskar dig...