Vecka 38

2011-07-23 / 22:55:56 




För varje dag som närmar sig så känns dt bara mer och mer overkligt, overkligt att man väldigt väldigt snart kommer att ha sin lilla bebis i famnen..
Men för varje dag som närmar sig så känns dt också som att dt aldrig kommer att komma någon bebis, som att han/hon alltid kommer att ligga där inne och böka..

Spänningen ökar och jag känner mig som ett litet barn som väntar otåligt på att få öppna sitt lilla paket <3





Jordgubbsplockning

2011-07-19 / 18:44:43 

Det är ingen riktig sommar utan jordgubbar !


 

 





Föräldratyperna just nu

2011-07-18 / 11:04:44 
FLIPPER: Ger barnen utrymme och eget ansvar. Nojar inte över om barnet går på nitar utan tror att han/hon utvecklas och lär sig av motgångar.

CURLAREN: Sopar frenetiskt isen framför sina framglidande barn för att de ska få en enkel och smärtfri väg mot vuxenlivet. De hämtar vid skolan med bilen och åker vidare mot aktiviteter, tar över barnens konflikter och låter barnen bestämma det mesta från klädval och middagsrätter till vart man ska resa.

TIGERN: Stenhårt inriktad på prestationer, barnen ska fostras till högpresterande vuxna. De får inte slösa tid på kompisar, tv elr dataspel. Istället drillas tigerns barn med fiolspel elr pianoklink i timmar varje dag utöver läxläsning.

HELIKOPTERN: Slutar aldrig att hovra över sina barn trots att de vuxit upp. Ordnar studentbostäder, håller koll på barnens räkningar och fixar jobbintervjuer. Mobieln är deras främsta arbetsredskap för att ständigt hålla koll.

FACEBOOKAREN: Vill vinna föräldra-SM genom att hämta tidigast på dagis, åka på de härligaste aktiviteterna, ha mysigaste fredagsmyset och mest hembakade bullarna. Allt förevisas på Facebook. Mys !


Jag tror på en avslappnad uppfostran, genom att låta barnen utvecklas och lära sig av motgångar, och inte vara den här nojiga mamman. Visst vill man ge barnen en smärtfi väg genom livet men dom måste också få jobba sig framåt själva, som föräldrer är man där och underlättar och ser till att barnen mår bra. Men barnen ska kunna lösa sina egna konflikter och få kämpa sig framåt lite själva också.

Alltså jag passar nog mer in på FLIPPER mamman :P






Tomtits

2011-07-17 / 11:12:12 

Ett uppskattat besök på Tomtits.

     

   




Första Luftballongs turen !

   

 





Semestertid = mindre bloggande

2011-07-16 / 12:02:48 
Nu har vi ju semester här hemma, barnen är lediga från dagis, älsklingen är ledig från jobbet = mindre bloggande.

På en vecka så har vi hunnit med massa badande, ett besök på Tomtits och massa små utflyckter till parker osv. Nu är barnen hos sin pappa och vi ska väl vila upp oss lite här för att sedan köra igång semestern med barnen om någon dag igen :)

Igår gick vi ju in i vecka 37 också, alltså kan barnet komma i princip när som helst ! Mellan 37-41 är vanligast att man föder. Lite läskigt om man tänker efter, alltså att förlossningen kan sätta igång när som helst, både läskigt och spännande :)



Sängen är bäddad och klar, skötbordet är utrustat med blöjor, babylotion, babyolja, babypuder ect, kläderna är tvättade och ligger på plats i sin lilla byrå, vagnen är uppmonterad och klar, babysittern står orörd i ett hörn. Dt fattas bara babyskyddet som vi hämtar idag... så lilla bebisen du är så välkommen att komma nu <3

Barnen tjatar och frågar hela tiden om inte bebisen kan komma nu. M provar gärna skötbordet, vagnen, sängen och babysittern till sina dockor och säger ofta att hon längtar tills bebisen kan använda dessa saker. Hon stoppar ofta in en docka innanför tröjan och säger att hon också har en bebis i magen, och lillebror gör likadant :) <3 




Babysittern/babygungan som anlände igår.
Alltså dt är en babysitter och babygunga i ett, skit smidigt tycker jag då då, och den ska tydligen funka jätte bra för kolik barn. Så vi får se vad vi får för en liten baby och om han/hon uppskattar denna leksak :)





Vagnen har anlänt

2011-07-01 / 10:21:34 



Nu väntar och längtar hela familjen på att bebisen ska komma <3