Suprice !!

2011-04-28 / 12:26:43 
Om några dagar så kommer denna överraskning att levereras hem hit, och vilka kommer att glädjas över dt då?
Jo, dom små trollen så klart !! :D








Vagn, check !

2011-04-25 / 07:24:10 
Då har vi varit och beställt vagnen nu då. Skönt att ha dt gjort och att vi äntlingen bestämde oss för en nu :)
Vi var ju inne på en Emmaljunga och vi provade den som sagt inne på affären, vi provade i princip alla vagnar som fastnade vår smak, och när vi kom till Brio vagnen så fastnade båda för den på en gång !

Så dt vart en Brio Happy, en super skön vagn och snygga och stilrena är dom ju också !

Sen har vi ju en Brio sittvagn nu, med regnskydd och diverse till som kommer att passa på denna vagn också, alltså vi kör Brio stuket här :)




Den här färgen vart dt och på sittdelen vart dt en svart färg.
Dt är lite mönster i tyget också men dt syns inte så bra på bilden.






Vecka 25

2011-04-23 / 09:26:55 
Nu går vi in i vecka 25,
alltså är dt ungefär 3,5 månader kvar tills bebis är beräknad att komma ut !
Vi närm
a
r oss målet med stormsteg :D



Jag har suttit och grubblat lite på sommaren som också närmar sig, haha är helt överlycklig över dt, men dt känns så underbart skönt faktist ! Jag är en riktig sommar människa så jag kan inte mer än att känna att dt är underbart :)

Men vad jag tror över den här sommaren så kommer dt nog att
bli en av dom bästa sommrarna, kanske den bästa hittils?

Och varför tror jag dt för?
Jo dels för att bebis är beräknad då, ingen av mina tidigare barn är födda på sommaren så jag kan ju faktist ana att pga av denna födsel, att dt kommer bli en av dom bästa sommrarna.

Och dels för att jag och älsklingen kommer att tillbringa sommaren på ett helt annat sätt tillsammans.
Inte en massa party hela tiden, utan vi kommer att göra mer betydligare saker ihop som t ex. resor ihop och tillsammans med barnen.

Om vi blick
ar tillbaks på förra sommaren..
Både j
ag och älsklingen deijtade varandra, men vi va ändå båda singlar om man säger så, och jag var som sagt barnledig varannan helg, och jaa då blir dt lätt party, just när dt är sommartid också.



Men den här sommaren kommer att se helt annorlundare ut, och dt är nånting som jag verkligen ser framemot !
För dt finns inget underbarare än att tillbringa tiden med dom man älskar och göra en massa roligheter tillsammans med dom, dt är livet dt !





Glad Påsk !

2011-04-22 / 13:50:47 

Mina små påsk "kärringar" önskar er en riktigt Glad Påsk !

 

Nu är barnen hos sin kära pappa, och på något sätt så känner jag att dt kommer att bli lite mer bloggande denna helg, eftersom man är förkyld och jävlig, så jag känner inte för att göra så mkt mer än att vara hemma och vila upp mig lite och ta dt lugnt.

Vilket nog lätt kommer att medföra att mer tid läggs här :P

 





Barns påverkan

2011-04-20 / 11:04:01 
Dt här med att barnen påverkar hur dagen ska bli, stämmer ju till hundra procent. Dom påverkar vilket humör man ska vara på och om man ska vara trött elr pigg.
Vilken makt dom har alltså, en makt som dom är helt omedvetn
a om..

Dt var nämlingen inga glada miner alls imorse..


Och jag har funderat lite på dt här med påklädning på barnen när dom inte vill..
Och dt här med att slänga kläderna på golvet och hoppa på dom för att man inte vill ha dom på sig, dt går ju bra om man inte ska iväg och har en tid att passa, dt ger ju lite gymnastik på köpet också..

Men när man måste iväg och har den här tiden att passa så finns dt två alternativ -
antingen så går man ut med barnen när dom är halvnakna tills dom inser att dt vore skönare med kläderna på sig och går med sen på att klä på sig elr så "brottas" man med dom och försöker få på dom kläderna fast dom har en helt annan vilja för stunden Och jag tycker dt andra alternativet låter bäst, för dt utvecklar ju då samtidigt mig som person, i min roll, eftersom man alltid hittar nya knep till att ta sig förbi situationen..

Och att ta på en jacka på en trotsig två åring är en kamp bara dt, men att lyckas med detta projekt när klockan samtidigt tickar ger en sån mäktig känsla, dels över att man lyckats och för att man lyckats ta sig förbi situationen utan att slita av sig håret på skallen.. :)

Eftersom inga glada miner alls
förekom imorse så känns min dag också blää,  för dt är inge roligt alls och lämna ifrån sig dom då men jag hoppas på gladare miner sen när jag ska hämta dom

Nu åter till pluggandet..






Pynta hemmet..

2011-04-19 / 14:15:40 
Påsken är här och sommaren är på väg, vilket gör att man vill pynta hemmet lite :)





Ikväll blir dt att pyssla lite och måla ägg. Eftersom barnen ska vara hos sin pappa över påsken så blir dt o mysa till dt i veckan istället ! :)





Good work anna !!

2011-04-14 / 13:21:50 
Jag vet inte vad som hänt men när jag gick i Grundskolan så var jag ett G och IG barn.. Nu har man helt plötsligt blivit ett MVG barn, elr barn och barn är man väl inte längre, men snacka om att man gått upp sig iaf :D

En kurs kvar sen kan jag ju säga att jag stolt kommer att ta emot dessa betyg,
Good work anna !!







Lugna bebisar..

2011-04-14 / 11:14:14 
Dt här med lugna bebisar kan både vara possitivt men också negativt.

Ibland kan dt gå halva dagen då jag inte känner några sparkar där inne, och ibland har man blivit så orolig att man börjat trycka och skaka om magen lite bara för att få ett litet livstecken.. Och då har dt ju lyckligtvis kommit en liten spark.. Men oftast är dt bara en liten plutt sparkt någon gång då och då, men inte mer än så, en väldigt lugn liten krabat måste jag säga..

Vad som kan vara possitivt är ju att man slipper vakna om nätterna pga att någon gör cirkusövningar där inne i magen men skulle man ha en aktiv bebis så skulle man också slippa behöva oroa sig för att bebis rör sig lite..

Madeleine var en riktig lugn bebis i magen hon också, och hon var också lugn som nyfödd. Medans Gabriel var en riktig vildning i magen, och var lite mer aktiv och vaken som nyfödd också.

Kan sånt här ha betydelse, hur bebis kommer att vara utanför magen sen?

Dt återstår att se... :)








Påskäggsorientering

2011-04-13 / 13:39:24 
Då har vi köpt orienteringskartorna till barnen nu då. Så nästa torsdag ska dom små busarna få springa vid slottbacken och leta påskägg !
Doreen från Bolibomp
a kommer dit också och underhåller lite.

Så om vädret blir fint så blir dt nog en mysig dag för oss allihopa ! :)











illamående..

2011-04-12 / 11:24:36 
Dt räcker inte med att vi kvinnor ska föda och ha ont, utan vi ska pinas och plågas lite innan också..
Dt här ill
amåendet gör mig verkligen galen !! Dt är inte ett konstant illamående, men när dt väl kommer så blir dt jobbigt pga att man inte kan äta nått fast man är hungrig !

Folk
pratar så mkt om att man ska njuta av graviditeten, men dt gör mig bara så stressad, för när jag mår som värst så är dt svårt att kunna njuta.. Njuta kan jag göra när jag mår bra, men dom stunderna är få, och väldigt underlägsna mot dom jobbiga stunderna..

Men när j
ag väl kommer att få hålla mitt lilla barn i famnen, så vet jag att dt kommer att spruta tårar från mig, av glädje och lättnat. Glädje för att jag verkligen har mitt barn i famnen och lättnad för att ha tagit mig igenom alla dom jobbiga stunderna.. Dt är en evig tid och längtan dit, men när man väl är där så kommer dt självklart att vara värt all pina man gått igenom






Härliga vår

2011-04-12 / 10:33:09 
Igår var dt en riktig härlig dag, varmt och skönt ute och glada barn, vad mer kan man önska sig en vanlig måndag :)

Och jag känner att jag har så mkt kärlek att ge.. jag har världens bästa sambo, världens bästa barn, och jag vill ge dom allt, allt, allt.. Kan dt vara för att den dystra, mörka vintertiden är förbi, som man är på så bra humör ?!!
För vi är verkligen på väg mot den härliga sommaren nu, och jag kan inte nått annat än att vara glad iaf :D




Och dt växer blommor på våran uteplats, fin fint !! :)









Syskonkärlek..

2011-04-11 / 11:50:04 
Trots alla bråk som sker mellan dom små busarna så tycker dom om varandra iaf ♥










Ett litet liv..

2011-04-11 / 10:32:33 

Det växer ett litet liv i min mage, tanken och känslan är helt otrolig ! :D

Där inne gömmer sig mitt och Donnys barn, och jag längtar, längtar verkligen efter att få träffa den, likaså barnen och Donny så klart

Har suttit och kikat på magbilder från dom tidigare graviditeterna och hittils är det minsta magen om man kollar från samma vecka som jag är i nu, vecka 23. Men den kan ju fortsätta växa på sig och komma ikapp, men man kan ju alltid hoppas att man kanske inte behöver dras med en sån stor mage som jag hade med Gabriel :P


Nu börjar det också bli ordning här i hemmet. Och det är super kul att inreda och fixa och det som är ännu roligare är att jag och Donny har verkligen samma smak på saker och ting så det är ju toppen !

Har laddat med lite bilder som jag tänkte slänga upp sen :)

 





Sanningen..

2011-04-07 / 11:06:27 
Illamående, foglossning och sammandragningar, när ska det här ta slut?!!
Många skulle svara när barnet är fött på på den här frågan. Men vägen dit är så låååång, och ska man gå och dras med dt här hela tiden så känns dt ju ännu längre till målet..

Jag hade inte räknat med att få allt sånt här så tidigt (eftersom jag inte fått dt med någon av graviditerna tidigare) har ju gått o dragits med dt ett tag nu. Och illamåendet.. hallå vad gör du kvar här, i min kropp, försvinn någon gång !

Och jag är tröttare än tröttast, och den här yrseln som attackerar mig när jag minst anar dt, den ogillar jag verkligen ! Och på tal om min huvudvärk, som jag försöker dricka bort med vatten hela tiden, fast dt var ju lättare sagt än gjort..

Ja vad är sanningen då? Jo, att graviditeterna är inte bara en dans på rosor, med mysiga stunder och upplevelser. Man får andra saker på köpet också, men som ligger mer åt dt negativa hållet..

Thats it !

Nu ska jag gå och brottas med illamåendet och få i mig lite lunch..









Ett nytt dagis..

2011-04-06 / 14:11:10 
Nu har även barnen börjat på sitt nya dagis. Och eftersom det varit så mkt nya intryck nu för barnen så hade jag faktist räknat med lite motgångar för oss alla, men det har än så länge gått super bra ! Barnen tycker att det är jätte roligt att få träffa nya barn, och det är skönt att man har barn som är trygga i sig själva och lätt går in i nya grupper. Mkt beror ju självklart på att dom gått på dagis tidigare :)

Men det vart ju faktist jätte mkt strul med sömnen får båda barnen strax innan vi flyttade, och dom var lite oroliga, men det är ju inte så konstigt när dom inte viste vad som väntade dom, att dom var nervösa och oroliga inför flytten och det nya dagiset.
Men så fort vi landade här hemma och efter den första dagen på dagiset så släppte allt det där och allt har nu återgått till sitt vanliga, super skönt ! :)




Positiva saker med det nya dagiset,
Gabriels avdelning
  • Dom är fler personal än vad dom var på hans gamla. Fast det var lika många barn på hans nya som på det gamla.
  • Uppdelade rum, med ett mysrum, pyssel & matrum och ett aktivitetsrums. På hans gamla var det bara ett lekrum tillsammans med matrummet och ett samlingsrum. alltså strörre utrymme på det här och större chans till att gå undan och vila sig lite om så skulle önskas.
  • Barnen får välja själva vad dom vill göra, dom får tre alternativ och vill några gå ut så får dom göra de och dom som vill stanna inne och pyssla med annat får göra det. Vilket jag tycker är super bra ! att aktiviteterna stryrs efter vad barnen vill.
  • Dom jobbar på ett pedagogiskt sätt och gör leken till ett lärande.
  • Det är mer blandat kulturellt än vad det var på hans gamla. Vilket jag tycker är viktigt också. På hans gamla dagis så var Gabriel det enda svenska barnet, vilket var tråkigt !
  • Dom använder sig av teckenspråk också när dom pratar, vilket G tycker är jätte roligt att lära sig.
  • Och bra personal är det !
Madeleines avdelning
  • Dom är färre barn och fler personal än vad dom var på hennes tidigare dagis.
  • Det är två barn som har funktionshinder som går i gruppen, en med down syndrom och den andra kom jag inte ihåg vad den hade, men att kunna blanda friska och sjuka barn tillsammans tycker jag är bra. Det är det som gör att dom är färre barn och fler personal också, mer resurser inlagt.
  • Dom arbetar också på ett pedagogiskt sätt och gör leken till ett lärande.
  • aktivitets rörelser/gymnastik en gång i veckan.
  • Mer blandat kulturellt.
  • Och här använder dom sig också av teckenspråk när dom pratar, vilket M också tycker är roligt att lära sig. Och det är för att alla ska förstå som dom använder sig utav det här sättet att kommunicera.
  • Och bra personal är det!





Home sweet home

2011-04-04 / 09:59:01 
Nu har vi landat här hemma i vårat nya hem, alltså är jag och älsklingen sambos på riktigt nu !
Helt underbart ju :D 



Bilder på hemmet invändigt kommer senare när vi fått mer ordning :)


Den har iaf allt som min gamla lägenhet inte hade så jag trivs jätte bra och barnen med..
Egen ingång, uteplats, kaklat badrum, klädkammare, öppen planlösning i vardagsrummet, köket och hallen, alltså allt som jag önskat mig i ett hem ! :)

Nu återstår dt bara att få lite mer ordning och framförallt
den här "hem känslan" som kommer efter ett tag..






Sista dagen..

2011-04-01 / 10:53:46 
Idag är dt ju också sista dagen för mina busar på sitt dagis för på tisdag så börjar dom på sitt nya.
Och dt märks på barnen att dom tycker att dt ska bli roligt men att dt samtidigt ligger en oro i dom..

Men dt är ju inte så konstigt, vi ska flytta nu, bosätta oss i en helt annan lägenhet där nya intryck kommer att uppstå, dom ska komma till ett helt nytt dagis där allting är okänt för dom. Nya lärare, nya barn, ett helt nytt ställe.
Sen är dom också medvetna om att ett syskon är på väg, dom är ju inte medvetna om när men att dt ska komma ett iaf.. Och allt dt här är ju stora förändringar som sker just nu i deras liv..

Så nu gäller dt verkligen att vara lyhörda för deras känslor, så ska nog allt gå sin väg :)



Åter till packningen eftersom dt är sista dagen i denna
lägenhet,
och idag hämtar vi nyckeln till den nya, KUL !! :D








Vecka 22

2011-04-01 / 09:41:32 
Idag går vi in i vecka 22 :)



Som alla andra graviditeter så följer man vecka för vecka, vad som händer med barnet, hur den utvecklas där inne och vad som händer med ens egen kropp.
Och jag kan inte mer än att säga att dt är lika fascinerande varje gång !

Och att få känna barnets rörelser där inne i magen ger ett sånt lyckorus
att
dt är svårt att sätta foten på sina känslor.. på ett bra sätt :)

Man är både förväntansfull, lycklig men också orolig inför mötet med barnet, och för varje vecka som går så stärks dessa känslor mer och mer..
Men vi försöker att leva i nuet och bara njuta av tiden att vara gravid, för dt har ju sina underbara stunder, så underbara att jag vet att man kommer att sakna dom sen när magen är borta..



Lilla mirakel där inne, vad är du för en liten person, hur ser du ut och är dt en pojke elr flicka som gömmer sig där inne ? Frågor man funderar över varje dag